در بسیاری از مناطق برای نگهداری و پرورش ماهیان خاویاری به دلیل عدم دسترسی به آب مناسب اقدام به احداث سیستم های بازگشت آب و استفاده مجدد از آب مصرفی برای نگهداری و پرورش ماهیان خاویاری می شود.
برخی از ویروس های اصلی موثر بر ماهیان خاویاری sNCLDV و Alloherpesviruses هستند. بیماری های ناشی از این ویروس ها عمدتاً بچه ماهیان را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند منجر به مرگ و میر تجمعی بالا شود.
در ماهیان خاویاری نیاز به ویتامین C در اوايل دوره رشد از اهمیت بالایی برخوردار بوده، بطوريكه در مراحل پايين رشــد و نمو نظير،دوران لاروی، بچه ماهيان جوان و بالغين این ویتامین بیشتر مورد نیاز میباشد.
زخم شدن پوست ماهیان سبب میشود انواع میکروارگانیزم ها از جمله عوامل باکتریایی به زخم راه پیدا کند و به طور اولیه ایجاد ضایعه سطحی نموده، پس از آن سبب بروز ضایعه بافتی و آلودگی اندامهای داخلی گردد.
غالباً ناهنجاری ها در دوره پیش لاروی اتفاق می افتد که وابسته به عواملی نظیر دما و شیوه ی شروع تغذیه فعال می باشد، این ناهنجاری ها در شکل بدن، اندام های داخلی و خارجی به طروق مختلف ظاهر می گردد.
شروع تغذیه فعال لارو تاسماهی ازحساسترین و مهمترین دوران موثر در بازماندگی این گونه با ارزش می باشد از اینرو آرتمیا به عنوان غذای زنده غنی از اسیدهای چرب بهترین تغذیه برای حفاظت و رشد لاروها می باشد.